Hotel Marysin Dwór

Firmowe Spotkania Wigilijno-Opłatkowe 2011

OFERTA ŚWIĄTECZNA
MENU WIGILIJNE

 

 

PROPOZYCJA I

 

Opłatek

 

I ZUPA

- Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami                             200ml

 

II WIECZERZA WYGILIJNA

- Dzwonki z karpia z polskich jezior w złocistej panierce           120g

- Ziemniaki puree z koperkiem                                                100g

- Kapusta z grochem i grzybami leśnymi po staropolsku           100g

 

III DESER

- Ciasto Gaździny

- Kawa lub herbata

 

 

 

 

 

PROPOZYCJA II

 

Opłatek

 

I PRZYSTAWKA

- Wigilijny śledz w śmietanie z jabłkiem, szalotkami                  150g


II ZUPA W WAZACH DO WYBORU:

- Barszcz czerowy z grzybowymi uszkami                              200ml

 

III WIECZERZA WIGILIJNA

- Dzwonki z karpia z polskich jezior w złocistej panierce         120g

- Ziemniaki puree z koperkiem                                              100g

- Kapusta z grochem i grzybami leśnymi po staropolsku         100g

- Pierogi                                                                               3szt/os.

 

IV DESER I NAPOJE

- Makówki                                                                           100g

- Kawa lub herbata

- Lampka wina białego stołowego

 

 

 

 

 

PROPOZYCJA III

 

Opłatek

 

I PRZYSTAWKA DO WYBORU

- Ryba po grecku

- Roladki z wędzonego łososia z chrzanem

 

II ZUPA W WAZACH DO WYBORU:

- Barszcz czerwony z grzybowymi uszkami

- Aromatyzowana zupa grzybowa z domowymi łazankami w chlebku


III WIECZERZA WIGILIJNA

- Roladki z soli w sosie koperkowym

- Dzwonek z karpia w złocistej panierce                                   70g

- Ziemniaki puree z koperkiem                                               100g

- Kapusta z grochem i grzybami leśnymi po staropolsku          100g

- Pierogi z kapustą i grzybami                                                2 szt/os.

 

IV DESER I NAPOJE

- Szarlotka

- Kawa lub herbata

- Sok 0,33 lub woda 0,33

- wino białe lub czerwone 1 lampka


 

 

 

PROPOZYCJA IV

 

Opłatek

 

I PRZYSTAWKA

- Wątróbka piecona na świńskim boczku 4szt/os.

 

II ZUPA DO WYBORU:

- Aromatyzowana zupa grzybowa z domowymi łazankami

- Staropolski żur podawany z grulami

 

III WIECZERZA WIGILIJNA   "Koryto mięs do wyboru":

- Sakiewka Gazdy

- Karczek wieprzowy z grilla z masłem czosnkowym

- Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym

- Golonko pieczone po nasymu- piwem podlane

Dodatki:

- Frytki

- Ziemniaki opiekane

- Kapusta zasmażana

- Zestaw surówek

 

IV DESER I NAPOJE

- Ciasto Gazdziny

- Kawa lub herbata

- Woda 0,33l lub sok 0,33l