Hotel Marysin Dwór

ŚWIĘTO ŚW. MARCINA - U NAS NAJLEPSZA GĘSINA

Szanowni Państwo
w związku ze zbliżającym się świętem św. Marcina w dniach 26 październik - 15 grudzień 2018 proponujemy specjalności z polskich gęsi.

Nasz Szef Kuchni przygotowuje pod zamówienie tak całą gęś jak i inne smakołyki z tego zdrowego mięsa.

 

POLECAMY I ZAPRASZAMY

 

 

„Na św. Marcina cudowna polska gęsina”

 

PRZYSTAWKA:

 

1. Galaretka z gęsiny z cytryną oraz kawiorem z balsamico

2. Smalec z gęsiny z tartym jabłkiem i pieczywem

3. Pasztet z gęsi w spring cieście podawany z salsą z czerwonej borówki

4. Pasztet z gęsiny glazurowany żelem winno borówkowym podawany na grzance z rukolą

 

ZUPA:

 

1. Klarowny bulion z pipek gęsich z kaszą pęczak i warzywnym julienne

 

 

DANIE GŁÓWNE:

 

1. Gęsie udko confit na postumencie z czerwonej kapusty i żurawiny podawane z kaszą z jabłkiem karmelizowanym w winie

 

Restauracja Marysin Dwór