Hotel Marysin Dwór

ŚWIĘTO ŚW. MARCINA - U NAS NAJLEPSZA GĘSINA

Szanowni Państwo
w związku ze zbliżającym się świętem św. Marcina w dniach 26 październik - 15 grudzień 2012 proponujemy specjalności z polskich gęsi.

Nasz Szef Kuchni przygotowuje pod zamówienie tak całą gęś jak i inne smakołyki z tego zdrowego mięsa.

 

POLECAMY I ZAPRASZAMY

 

„Na św. Marcina cudowna polska gęsina”


Przystawka:

1. Galaretka z gęsiny otulona świeżą porą

2. Wędzony półgęsek ułożony na sałacie, podana z kozim serem, gruszką i cytrusowym vinegrette

3. Smalec z gęsiny z tartym jabłkiem i pieczywem

 

Zupa
1. Klarowny bulion z pipek gęsich z kaszą pęczak i warzywami julienne

 

Danie Główne
1. Gęsie udko podawane z kaszą gryczaną i podrobami smażoną
na wiejskim maśle i karmelizowanymi szarą renetą


Do dania głównego z gęsi serwujemy smalec gęsi z pieczywem - gratis.

Przyjmujemy zamówienia na gęsi całe pieczone z 24h wyprzedzeniem.

biuro@restautracja-katowice.com.pl
32-254 44 28

Restauracja Marysin Dwór