Hotel Marysin Dwór

KOMUNIE

OFERTA MENU : KOMUNIA ŚWIĘTA

 

OFERTA I

ZUPA:

  • Rosół z makaronem domowej roboty - 300 ml/os.,

DANIE GŁÓWNE:
Patera mięs różnych 300g/os.,

  • Rolada wołowa na sposób śląski podawana,
  • Muszelki schabowe faszerowane pieczarkami i serem,
  • Tradycyjny francuski Devolay,
  • podawane z: ziemniakami z wody, kluskami białymi, frytkami,
  • zestawem surówek i modrą kapustą,

DESER I NAPOJE:

  • Puchar lodów własnej produkcji podawanych z owocami i bitą śmietaną,
  • Kawa lub herbata oraz napoje zimne - bez ograniczeń,

ZIMNA PŁYTA:

-wachlarz wędlin regionalnych i mięs pieczonych na zimno
- chrupiąca sałata lodowa z grillowanym bekonem, jajkiem i serem pleśniowym podawana z sosem
czosnkowym
- sałatka z indyka wędzonego, zielonej papryki, ananasa i słodkiej kukurydzy z dodatkiem świeżej
kolendry w jogurtowo-majonezowym sosie
- tymbaliki z kurczakiem i warzywne
- łosoś faszerowany musem chrzanowym pod delikatną galantyną 
- deska serów dojrzewających i pleśniowych      
- pasztet podawany w asyście grzybów marynowanych i polskiej żurawiny
- rostbef pieczony na różowo podawany z sosem musztardowym
- marynaty (papryka, pieczarki, ogórki)
- jajka w asyście musów łososiowego, z buraków i fety, twarogowo-jajecznym
- pieczywo, masło

CENA OFERTY OD OSOBY                                                             130,00 PLN

 

 

OFERTA II


ZUPA
Rosół królewski z kołdunami, lubczykiem i warzywami julienne


DANIE GŁÓWNE
Patera mięs różnych 250g/os:
Rolada wołowa na sposób śląski
Sakiewka wieprzowa faszerowana oscypkiem i grzybami
Udko z kaczki oraz łosoś norweski grillowany
podawana z kluskami białymi i ciemnymi, ziemniakami z wody, ryż z warzywami
kapustą zasmażaną i zestawem surówek z warzyw sezonowych


DESER I NAPOJE
- Patera ciast różnych (szarlotka, makowiec, sernik), owoce świeże oraz puchar lodów z owocami
- Kawa,  herbata + napoje zimne bez limitu


ZIMNA PŁYTA
-wachlarz wędlin regionalnych i mięs pieczonych na zimno
- chrupiąca sałata lodowa z grillowanym bekonem, jajkiem i serem pleśniowym podawana z sosem
czosnkowym
- sałatka z indyka wędzonego, zielonej papryki, ananasa i słodkiej kukurydzy z dodatkiem świeżej
kolendry w jogurtowo-majonezowym sosie
- tymbaliki z kurczakiem i warzywne
- łosoś faszerowany musem chrzanowym pod delikatną galantyną 
- deska serów dojrzewających i pleśniowych      
- pasztet podawany w asyście grzybów marynowanych i polskiej żurawiny
- rostbef pieczony na różowo podawany z sosem musztardowym
- marynaty (papryka, pieczarki, ogórki)
- mini tatary wołowe
- patera ryb polskich wędzonych
- jajka w asyście musów łososiowego, z buraków i fety, twarogowo-jajecznym
- pieczywo, masło


CIEPŁA KOLACJA
Strogonoff

CENA OFERTY OD OSOBY                                                               160,00 PLN

 

ZASADY REZERWACJI I PŁATNOŚCI:

• Osoby organizujące komunię mogą wstępnie zarezerwować interesujący ich wolny termin bez wpłaty zaliczki na 7 dni. Po upłynięciu tego okresu zostaną automatycznie wykreśleni z rejestru rezerwacji bez powiadomienia


• W razie chęci potwierdzenia wstępnej rezerwacji zleceniodawca imprezy wpłaca
500 zł zaliczki.  Zleceniobiorca zobowiązany jest wystawić pokwitowanie wpłaconej zaliczki . Zleceniodawca deklaruje wstępną ilość osób na komunii i nie może ona różnić się na minus więcej niż 20% od finalnej pełnopłatnej ilości osób
(przykład: w dniu 13.05.2016 zadeklarowano 30 osób, ilość osób w dniu 11.05.2016 nie może być mniejsza niż 24 os.)
W wypadku mniejszej ilości niż dopuszczalne minimum zleceniodawca dopłaca do wymaganego minimum.


• Zaliczka w wysokości  500 zł zostanie zaliczona na poczet kosztów związanych z organizacji komunii tzn. ogólna kwota ilość osób x koszt wybranego menu – zaliczka.


• Na 9 dni prosimy o ostateczne potwierdzenie ilości gości na przyjęciu komunijnym.
W dniu tym pokrywana jest również cała należność za część gastronomiczną.
W wypadku korzystania w dniu komunii z baru lub dodatkowych opcji z menu rachunek musi być uregulowany bezpośrednio po zakończeniu imprezy komunijnej.


• W wypadku rezygnacji z organizacji imprezy komunijnej po wpłacie zaliczki Hotel & Restauracja Marysin Dwór zaliczy wpłaconą kwotę na poczet strat związanych z utratą terminu.


• Hotel & Restauracja Marysin Dwór nie zezwala na wnoszenie na teren lokalu towarów niż te zakupione w restauracji z wyjątkiem  tortu okolicznościowego.
W razie stwierdzenia uchybienia restauracja po powiadomieniu organizatora doliczy do rachunku karę umowną w wysokości 10 zł/os.


• Dzieci do 7 lat 50% wartości wybranego menu


• Na 14 dni przed planowanym przyjęciem komunijnym możliwe jest zamówienie w naszej restauracji Torta okolicznościowego w smaku przez Państwa wybranym.
Przykładowa cena na przyjęcie 20-24 os- 200 zł. Zamówienia realizuje Cukiernia Stadler z Imielina


• Możliwe jest domówienie kolacji ciepłej do wersji I menu komunijnego:
10 zł – Barszcz z francuskim pasztecikiem, żur staropolski z wiejską szynką i tartym chrzanem
15 – Bogracz, strogonoff, potrawka z indyka z kolorowymi paprykami
25- Kolorowy szaszłyk drobiowy z frytkami i surówką


Co gwarantujemy m.in w dniu Komunii św.:
- profesjonalną obsługę
- okolicznościową dekorację stołu i Sali wraz z elementami kwiatów żywych
- ogólnodostępną fontannę z czekoladą, owocami i ciasteczkami dla wszystkich Gości
-* profesjonalna opieka animatorek nad dziećmi podczas komunii-zabawy i animacje dla dzieci (w wybrane weekendy)
- opiekę managera podczas imprezy