Nasze menu

directDojazd phoneZadzwoń RezerwujRezerwuj
Polecamy

Szef Kuchni poleca:

BURGERY Z FRYTKAMI I DOMOWYMI BUŁKAMI

  • Wołowy z sosem BBQ (600g) - 49,00
  • Cheeseburger (360g) - 45,00
  • Burger z burakiem i kozim serem - 48,00

Żebra podawane na rolowanym chlebie z chorizo - 49,00

Przystawki

PRZYSTAWKI ZIMNE

  • Befsztyk tatarski gorczycą doprawiony na pumperniklu podany - 48,00
  • Filety śledziowe  ułożone na marynowanych grzybach i gruszkach z wędzonymi śliwkami - 35,00

PRZYSTAWKI GORĄCE

  • Borowiki flambirowane koniakiem z szalotką, czosnkiem i świeżymi ziołami z grzanką - 44,00
  • Krewetki na białym winie z chili, pomidorkami schery, natką pietruszki i grzankami  - 48,00
Zupy
  • Tradycyjny rosół z domowym makaronem, marchewką i natką pietruszki - 16,00
  • Śląski żurek z kiełbasą ziemniaczkami i jajkiem serwowany w ciepłym chlebie - 28,00
  • Krem dyniowo - brzoskwiniowy z curry - 28,00
  • Węgierska zupa gulaszowa - 28,00
Makaron/Ryż
  • Kaczy filet na sposób orientalny, z makaronem ryżowym, pędami bambusa, mango, w słodkim sosie chili - 52,00
  • Spaghetti z krewetkami i kawałkami łososia z oliwą z oliwek - 56,00
Ryby
  • Dorada w całości pieczona, z ziołami i masłem, na kuskusie i warzywach grillowanych - 62,00
  • Rolada z łososia faszerowana szpinakiem i fetą ułożona na cytrynowych ziemniaczkach z rozmarynem i bukietem sałat - 69,00
Dania Główne
  • Żebro wieprzowe z domowymi grubo krojonymi frytkami, sałatką z korniszonów, cebuli, chili i sosem BBQ - 52,00
  • Steak wołowy z grillowanymi warzywami i sosem chimichurri - 110,00
  • Ligawa w kawie marynowana, faszerowana oscypkiem, szalotką i ogórkiem kiszonym. Podana z puree selerowym, karmelizowanymi buraczkami i sosem demiglace z nutą gorzkiej czekolady. - 58,00
  • Polędwiczka wieprzowa marynowana w teriyaki, oprószona pistacjami, ułożona na puree z marchwi z pomarańczą, podana z fondantem ziemniaczanym - 52,00
  • Rolada wołowa z kluskami białymi, sosem pieczeniowym ułożona na kapuście modrej - 52,00
  • Grillowane cevapcici jagnięco wieprzowe z serem kozim. Podane z frytkami, pastą ajvar i sałatką z pomidorów, cebuli i dymki. - 68,00
  • Luzowane udo kurczaka faszerowane grzybami, podane na ziemniaczanym puree i marynowaną dynią - 48,00
Sałatki
  • Kaczy filet sous vide ułożony na bukiecie sałat, z świeżą pomarańczą, gruszką i orzechami - 48,00
  • Mix sałat z kaszą kuskus, burakami i dynią w zalewie octowej i prażonymi płatkami migdałów - 36,00
Pierogi
  • Pierogi z mięsem 8 szt. - 32,00
  • Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. - 29,00
  • Pierogi ruskie 8 szt. - 31,00
  • Pierogi z owocami 8 szt. - 32,00
Desery
  • Puchar lodów firmowych z owocami i bitą śmietaną - 25,00
  • Świeże owoce flambirowane pod kruszonką owsianą - 31,00
  • Panacotta z jogurtem naturalnym, kafirem, trawą cytrynową i imbirem, na duszonych owocach podana - 29,00
  • Semifreddo czekoladowe z chili i korzenną nutą z posypką z karmelizowanych orzechów - 29,00
  • Ciasto firmowe - 21,00