Szef Kuchni poleca:
BURGERY Z FRYTKAMI I DOMOWYMI BUŁKAMI
- Wołowy z sosem BBQ (600g) - 52,00
- Cheeseburger (360g) - 52,00
- Orientalna szarpana wieprzowina - 54,00
- Wege z rukolą, boczniakami i marchewką w paście miso - 52,00
PRZYSTAWKI ZIMNE
- Tatar wołowy z marynowanymi grzybkami shitake - 56,00
- Filety śledziowe w zalewie curry z ogórkami konserwowymi - 39,00
- Deska serów lub wędlin włosko/francuskich 300g - 60,00
- Deska serów lub wędlin polskich 300g - 50,00
PRZYSTAWKI GORĄCE
- Placuszki z cukini z chili, z grilowanym boczniakiem na puree z dyni - 44,00
- Krewetki w mleczku kokosowym - 52,00
- Tradycyjny rosół z domowym makaronem, marchewką i natką pietruszki - 18,00
- Śląski żurek z kiełbasą, ziemniaczkami i jajkiem serwowany w ciepłym chlebie - 31,00
- Zupa cebulowa zapiekana pod ciastem francuskim - 28,00
- Zupa grzybowa w chlebie - 33,00
- Zupa caldo verde - 29,00
- Filet z sandacza na grzybowym risotto - 68,00
- Tagliatelle al ragu - 56,00
- Polędwica z dorsza na czarnej soczewicy z sosem curry z krewetkami i szpinakiem w cieście filo - 65,00
- Stek z łososia na musie jabłkowo-chrzanowym z glazurowanymi burakami - 69,00
- Żebro wieprzowe z frytkami, sałatką z ogórka i sosem BBQ - 56,00
- Stek rib eye z grillowanymi warzywami - 150,00
- Kotlet schabowy z duszoną kapustą i ziemniakami z koperkiem - 54,00
- Gicz wołowa w warzywach z smażonymi kluskami orzechowymi i buraczkami musztardowymi - 56,00
- Rolada wołowa z kluskami białymi, sosem pieczeniowym ułożona na kapuście modrej - 56,00
- Polędwiczka wieprzowa sous vide na puree z grochu z glazurowanymi burakami - 58,00
- Polska gęsina z kluskami śląskimi i modrą kapustą - 66,00
- Filet supreme z kurczaka na kaszotto z dynią i jarmużem - 55,00
- Sałatka z grilowanej pory z boczkiem z ciepłym pieczywem - 38,00
- Sałatka z pieczonej dyni, komosy ryżowej i granata - 39,00
- Pierogi z mięsem 8 szt. - 35,00
- Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. - 34,00
- Pierogi ruskie 8 szt. - 34,00
- Pierogi z owocami 8 szt. - 36,00
- Puchar lodów firmowych z owocami i bitą śmietaną - 29,00
- Śliwki zapiekane w kruszonce orzechowo migdałowej, z gałką loda - 35,00
- Brownie z żurawiną i koniakiem - 32,00
- Ciasto firmowe - 26,00
Zobacz nasze menu napojów TUTAJ.