Szef Kuchni poleca:
BURGERY Z FRYTKAMI I DOMOWYMI BUŁKAMI
- Wołowy z sosem BBQ (600g) - 49,00
- Cheeseburger (360g) - 48,00
- Burger z burakiem i kozim serem - 48,00
Żebra podawane na rolowanym chlebie z chorizo - 49,00
PRZYSTAWKI ZIMNE
- Befsztyk tatarski podawany z marynowanymi grzybami - 48,00
- Filet z gęsi surowy, długo dojrzewający z sałatą i parmezanem - 45,00
PRZYSTAWKI GORĄCE
- Luzowane udko kurze sous vide aromatyzowane ziołami z skórką cytrynową, z sosem szpinakowym i groszkiem cukrowym - 39,00
- Wątróbka drobiowa w śmietanie z boczkiem i pieczarkami - 36,00
- Tradycyjny rosół z domowym makaronem, marchewką i natką pietruszki - 16,00
- Śląski żurek z kiełbasą, ziemniaczkami i jajkiem serwowany w ciepłym chlebie - 28,00
- Pikantna zupa z liści kalafiora i chili - 24,00
- Staropolska zupa z ogonów wołowych - 26,00
- Limonkowa zupa z kolędrą i makaronem z tortilli - 27,00
- Spaghetti z pesto z liści rzodkiewki, kawałkami kurczaka i pomidorkami cherry - 49,00
- Risotto z krewetkami, małżami i szafranem na rukoli - 56,00
- Ptasie mleczko z dorsza na puree z fenkuła, omułki w sosie śmietanowym z curry i szparagami - 65,00
- Stek z łososia na makaronie ryżowym z warzywami - 69,00
- Żebro wieprzowe z domowymi grubo krojonymi frytkami, sałatką, sosem BBQ - 52,00
- Stek wołowy z młodymi gotowanymi warzywami i ziołowym masłem - 110,00
- Sznycel po wiedeńsku z jajkiem, młodą kapustą zasmażaną i ziemniakami - 58,00
- Polędwiczka wieprzowa w ziołowym crunchu, z brokułami i ziemniaczanym krokietem z sosem demiglace - 54,00
- Rolada wołowa z kluskami białymi, sosem pieczeniowym ułożona na kapuście modrej - 52,00
- Policzki wieprzowe duszone w ciemnym piwie z kaszą jarmużem i marchewką - 54,00
- Kukurydziany filet sous vide na puree z batata z szparagami i groszkiem cukrowym - 48,00
- Filet kaczy confitowany na puree z kalafiora z białą czekoladą, chrustem z pora z skórką cytrynową i glazurowanymi buraczkami - 48,00
- Szparagi z jajkiem poche na sałatach z vinegretem - 42,00
- Mix sałat z gorącymi serowymi węgielkami i świeżymi warzywami - 45,00
- Pierogi z mięsem 8 szt. - 32,00
- Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. - 29,00
- Pierogi ruskie 8 szt. - 31,00
- Pierogi z owocami 8 szt. - 32,00
- Puchar lodów firmowych z owocami i bitą śmietaną - 25,00
- Smażone lody na musie brzoskwiniowym - 34,00
- Serniczek z białą czekoladą na kruchym pistacjowym spodzie - 29,00
- Ciasto firmowe - 21,00