Nasze menu

directDojazd phoneZadzwoń RezerwujRezerwuj
Polecamy

Szef Kuchni poleca:

BURGERY Z FRYTKAMI I DOMOWYMI BUŁKAMI

  • Wołowy z sosem BBQ (600g) - 52,00
  • Cheeseburger (360g) - 52,00
  • Orientalna szarpana wieprzowina - 54,00
  • Wege z rukolą, boczniakami i marchewką w paście miso - 52,00
Przystawki

PRZYSTAWKI ZIMNE

  • Tatar wołowy z marynowanymi grzybkami shitake - 56,00
  • Filety śledziowe w zalewie curry z ogórkami konserwowymi - 39,00
  • Deska serów lub wędlin włosko/francuskich 300g - 60,00
  • Deska serów lub wędlin polskich 300g - 50,00

PRZYSTAWKI GORĄCE

  • Placuszki z cukini z chili, z grilowanym boczniakiem na puree z dyni - 44,00
  • Krewetki w mleczku kokosowym - 52,00 
Zupy
  • Tradycyjny rosół z domowym makaronem, marchewką i natką pietruszki - 18,00
  • Śląski żurek z kiełbasą, ziemniaczkami i jajkiem serwowany w ciepłym chlebie - 31,00
  • Zupa cebulowa zapiekana pod ciastem francuskim - 28,00
  • Zupa grzybowa w chlebie - 33,00
  • Zupa caldo verde - 29,00
Makaron/Ryż

 

  • Filet z sandacza na grzybowym risotto - 68,00
  • Tagliatelle al ragu - 56,00

 

Ryby
  • Polędwica z dorsza na czarnej soczewicy z sosem curry z krewetkami i szpinakiem w cieście filo - 65,00
  • Stek z łososia na musie jabłkowo-chrzanowym z glazurowanymi burakami - 69,00
Dania Główne
  • Żebro wieprzowe z frytkami, sałatką z ogórka i sosem BBQ - 56,00
  • Stek rib eye z grillowanymi warzywami - 150,00
  • Kotlet schabowy z duszoną kapustą i ziemniakami z koperkiem - 54,00
  • Gicz wołowa w warzywach z smażonymi kluskami orzechowymi i buraczkami musztardowymi - 56,00
  • Rolada wołowa z kluskami białymi, sosem pieczeniowym ułożona na kapuście modrej - 56,00
  • Polędwiczka wieprzowa sous vide na puree z grochu z glazurowanymi burakami - 58,00
  • Polska gęsina z kluskami śląskimi i modrą kapustą - 66,00
  • Filet supreme z kurczaka na kaszotto z dynią i jarmużem - 55,00
Sałatki
  • Sałatka z grilowanej pory z boczkiem z ciepłym pieczywem - 38,00
  • Sałatka z pieczonej dyni, komosy ryżowej i granata - 39,00
Pierogi
  • Pierogi z mięsem 8 szt. - 35,00
  • Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. - 34,00
  • Pierogi ruskie 8 szt. - 34,00
  • Pierogi z owocami 8 szt. - 36,00
Desery
  • Puchar lodów firmowych z owocami i bitą śmietaną - 29,00
  • Śliwki zapiekane w kruszonce orzechowo migdałowej, z gałką loda - 35,00
  • Brownie z żurawiną i koniakiem - 32,00
  • Ciasto firmowe - 26,00
Napoje

Zobacz nasze menu napojów TUTAJ.