Szef Kuchni poleca:
BURGERY Z FRYTKAMI I DOMOWYMI BUŁKAMI
- Wołowy z sosem BBQ (600g) - 49,00
- Cheeseburger (360g) - 45,00
- Burger z burakiem i kozim serem - 48,00
Żebra podawane na rolowanym chlebie z chorizo - 49,00
PRZYSTAWKI ZIMNE
- Befsztyk tatarski gorczycą doprawiony na pumperniklu podany - 48,00
- Filety śledziowe ułożone na marynowanych grzybach i gruszkach z wędzonymi śliwkami - 35,00
PRZYSTAWKI GORĄCE
- Borowiki flambirowane koniakiem z szalotką, czosnkiem i świeżymi ziołami z grzanką - 44,00
- Krewetki na białym winie z chili, pomidorkami schery, natką pietruszki i grzankami - 48,00
- Tradycyjny rosół z domowym makaronem, marchewką i natką pietruszki - 16,00
- Śląski żurek z kiełbasą ziemniaczkami i jajkiem serwowany w ciepłym chlebie - 28,00
- Krem dyniowo - brzoskwiniowy z curry - 28,00
- Węgierska zupa gulaszowa - 28,00
- Kaczy filet na sposób orientalny, z makaronem ryżowym, pędami bambusa, mango, w słodkim sosie chili - 52,00
- Spaghetti z krewetkami i kawałkami łososia z oliwą z oliwek - 56,00
- Dorada w całości pieczona, z ziołami i masłem, na kuskusie i warzywach grillowanych - 62,00
- Rolada z łososia faszerowana szpinakiem i fetą ułożona na cytrynowych ziemniaczkach z rozmarynem i bukietem sałat - 69,00
- Żebro wieprzowe z domowymi grubo krojonymi frytkami, sałatką z korniszonów, cebuli, chili i sosem BBQ - 52,00
- Steak wołowy z grillowanymi warzywami i sosem chimichurri - 110,00
- Ligawa w kawie marynowana, faszerowana oscypkiem, szalotką i ogórkiem kiszonym. Podana z puree selerowym, karmelizowanymi buraczkami i sosem demiglace z nutą gorzkiej czekolady. - 58,00
- Polędwiczka wieprzowa marynowana w teriyaki, oprószona pistacjami, ułożona na puree z marchwi z pomarańczą, podana z fondantem ziemniaczanym - 52,00
- Rolada wołowa z kluskami białymi, sosem pieczeniowym ułożona na kapuście modrej - 52,00
- Grillowane cevapcici jagnięco wieprzowe z serem kozim. Podane z frytkami, pastą ajvar i sałatką z pomidorów, cebuli i dymki. - 68,00
- Luzowane udo kurczaka faszerowane grzybami, podane na ziemniaczanym puree i marynowaną dynią - 48,00
- Kaczy filet sous vide ułożony na bukiecie sałat, z świeżą pomarańczą, gruszką i orzechami - 48,00
- Mix sałat z kaszą kuskus, burakami i dynią w zalewie octowej i prażonymi płatkami migdałów - 36,00
- Pierogi z mięsem 8 szt. - 32,00
- Pierogi z kapustą i grzybami 8 szt. - 29,00
- Pierogi ruskie 8 szt. - 31,00
- Pierogi z owocami 8 szt. - 32,00
- Puchar lodów firmowych z owocami i bitą śmietaną - 25,00
- Świeże owoce flambirowane pod kruszonką owsianą - 31,00
- Panacotta z jogurtem naturalnym, kafirem, trawą cytrynową i imbirem, na duszonych owocach podana - 29,00
- Semifreddo czekoladowe z chili i korzenną nutą z posypką z karmelizowanych orzechów - 29,00
- Ciasto firmowe - 21,00